De gemeente

de diensten

Elke week is er een dienst waarin we elkaar en God ontmoeten. Waarin we samen zingen en bidden, de Bijbel open doen en ons laten bemoedigen en aansporen in een leven met de Heer. Veel mensen dragen bij aan de diensten. Ook wordt er maandelijks een dienst voorbereid door een groep gemeenteleden. Er zijn verschillende voorbereidingsgroepen, zodat elke groep ongeveer 2x per jaar betrokken is bij de voorbereiding van de diensten.

De pastoraal werker van onze gemeente is Wubbo van Herwijnen. Hij gaat regelmatig in de diensten op zondag voor. Hij brengt het goede nieuws van God op een aansprekende en overtuigende manier onder de aandacht. Hieronder stelt hij zich kort voor.

De dienst bevat elke week vertrouwde elementen: het Woord van God gaat open, we prijzen en loven de Here in ons gebed. Ook is er altijd veel aandacht voor muziek en liederen. De vormgeving is wel regelmatig anders. De afwisseling in de diensten laat de veelkleurigheid zien binnen onze gemeente. De ene keer zingen we mooie psalmen en gezangen onder begeleiding van het orgel. Een andere keer luisteren we naar pianospel, of wordt de muziek gespeeld door de band van onze getalenteerde gemeenteleden.

Het jaarthema voor het seizoen 2020/2021 is Verbondenheid.

Verbondenheid raakt een verlangen bij mensen. In een goede relatie is er sprake van warme verbondenheid. Mensen zijn hiervoor gemaakt. In de Noorderkerk willen we graag op die manier zoeken naar verbinding met elkaar en met God. De coronatijd heeft ons opnieuw geleerd dat eenzaamheid niet goed is voor mensen, dat God het vanaf de schepping anders heeft bedoeld. Verbondenheid is Zijn inzet geweest bij de weg van Verlossing die Hij aanbied door Jezus Christus.

De kerk is van Jezus Christus. Na Zijn dood en opstanding verschijnt Jezus aan Zijn leerlingen en stuurt hen de wereld in. De Heilige Geest zorgt er voor dat er telkens nieuwe mensen in contact komen met Jezus. Hij kwam naar deze wereld om de mensen weer in verbinding te brengen met elkaar en met de hemel.

Als je jong bent zit het leven boordevol mogelijkheden. En één van de mogelijkheden is om God te betrekken bij jouw leven. Daarvoor bieden wij in de kerk ruimte, binnen de geloofsgroepen, een zoekersgroep voor 18+ en een belijdenisgroep. Deelnemen aan zo’n groep betekent dat je in verbinding mag staan met anderen en met God.

2020-12-06 (2)
Diensten per jaar!

Wubbo van Herwijnen is vanaf begin 2019 pastoraal werker van de Noorderkerk. Hij verhuisde met zijn gezin van Zwolle naar Enschede. De vriendelijke en optimistische levensgenieter kan vol passie en overtuiging spreken over het woord van God.

Graag stelt hij zich aan u voor:

Ik ben Wubbo van Herwijnen (1971), getrouwd met Charissa. Samen hebben we vijf kinderen, waarvan er één woont en studeert in Groningen en er vier thuis wonen.

Vanaf begin 2019 ben ik als pastoraal werker, voorganger verbonden aan de Noorderkerk. Ik geloof in Gods liefde voor de stad! Die liefde heb ik zelf ontvangen en geef ik graag door! Ik ben dankbaar dat we die liefde mogen uitdragen op de plek die we hebben ontvangen.

Ik kan er enorm van genieten om Gods Woord open te doen en er met mensen over spreken. Juist ook om het toe te passen op het leven van mensen. Met regelmaat mag ik dit Woord ook open doen op zondagmorgen, om het met mensen te delen. Ik geniet ervan om samen met anderen de diensten vorm te geven en ben daarbij voortdurend op zoek om de boodschap relevant te maken voor ons dagelijks leven.

Ik vind het mooi om op te trekken met jong en oud. Bij ouderen leer ik veel van hun ervaringen, hun geloof. Bij jongeren is het gaaf hoe ze in dit leven hun weg mogen ontdekken en daarbij God mogen leren betrekken.